ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ

ΒΟΛΟΣ 11-13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Η ραδιοφωνική ομάδα του 53ου ΓΕΛ Αθηνών (ή για την ακρίβεια εκπρόσωποί της, καθώς δε στάθηκε δυνατό να έρθουν όλα τα μέλη) είχε τη χαρά να συμμετάσχει στο 6ο Πανελλήνιο φεστιβάλ Μαθητικού ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, τον Απρίλιο του 2019.

1η ημέρα, Πέμπτη 11/4/2019

Περπατώντας στην πόλη, καθ’οδόν για το Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια γεύση από τα εκθέματα του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου

Στο δείπνο υποδοχής και γνωριμίας που διοργάνωσε το Φεστιβάλ στο Souipas Palace. Ραδιοφωνικές ομάδες σχολείων από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών και αφού παρουσιάστηκαν τα βίντεο που το κάθε σχολείο ετοίμασε, για να παρουσιάσει τη ραδιοφωνική ομάδα του, η νεολαία το έριξε στο χορό με πολύ κέφι!

Δεύτερη μέρα, Παρασκευή 12/4. Αγουροξυπνημένοι περιμένουμε να ανοίξει το Μουσείο της Πόλης που βρίσκεται δίπλα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό (σε δύο φωτογραφίες φαίνονται τα γκράφιτι στον τοίχο του σταθμού, απέναντι από το μουσείο).

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ, μετά από μια σύντομη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο εξαιρετικό Μουσείο της Πόλης του Βόλου, η περιδιάβασή μας στην ιστορία του Βόλου συνεχίστηκε με τον πολιτιστικό περίπατο στην παλιά πόλη

…. ο οποίος ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην ΕΡΤ Βόλου

Αν κουραστήκαμε; Λίγο, όμως συνεχίσαμε ακάθεκτοι στο 1ο Ε.Κ. Βόλου: η ομάδα εκπροσωπεί το σχολείο μας στην μαραθώνια ραδιοφωνική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου.

Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε εργαστήριο , πάντα στο 1ο Ε.Κ. Βόλου, με θέμα τους τύπους μικροφώνων που χρησιμοποιούνται στην ραδιοφωνική παραγωγή.

Δυστυχώς δε συμμετείχαμε στην τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ και το ίδιο απόγευμα πήραμε το λεωφορείο της επιστροφής. Αποχαιρετήσαμε το Φεστιβάλ, τον Βόλο και έτσι το πολιτιστικό μας πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ένα Φεστιβάλ- γιορτή του μαθητικού ραδιοφώνου με μαθητές που γνωρίζονται μεταξύ τους, επικοινωνούν, μοιράζονται, ανοίγουν ορίζοντες στον κόσμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s